welkom bij autoschade herstel De Kwakel

Autoschade Herstel De Kwakel is sinds 1980 gevestigd in Nieuw-Vennep. Ons pand heeft een oppervlakte van 1200 m2 hierdoor kunnen we snel en gemakkelijk alle werkzaamheden zoals calculeren, schades herstellen en spuiten afhandelen. Waardoor de doorlooptijd van een schadeherstel auto wordt versneld. Met 10 medewerkers is Autoschade Herstel De Kwakel een middelgroot Autoschade Herstel Bedrijf. Doordat er bij Autoschade Herstel De Kwakel alleen maar met kwalitatief hoge materialen wordt gewerkt zijn wij er erg trots op dat dit zich heeft laten belonen door een ISO 9001 certificering. Voor kleine- en grote schades, ruitreparatie, airco- en bandenservice, spuitwerk, carstyling en autowassen bent u bij ons aan het juiste adres.

Vind Autoschade Herstel Haarlemmermeer op facebook!

factoren kosten van schadereparatie auto

Verschillende factoren bepalen de kosten van autoschade.

 1. Waar: Waar bevindt zich de autoschade? Bumperschade is een veel voorkomende autoschade, maar het nadeel hierbij is dat bumpers veel vaker uit kunststof vervaardigd worden, waardoor plaatselijk herstel niet altijd mogelijk is en de bumper in zijn geheel vervangen moet worden.
 2. Hoe diep: Hoe diep is de deukschadeof krasschade? Een aantal millimeters dieper kan wel eens wat tientjes kosten. Uw auto uitdeuken kost ook meer arbeid voor een schadehersteller als de deuk dieper is.
 3. Hoe lang: Hoe lang is de krasschade? Heel simpel. Des te langwerpiger de schade, des te hoger de kosten van autoschade.
 4. Wanneer: Wanneer heeft u de autoschade opgelopen? Als u te lang wacht met schadeherstel auto De Kwakel, kan er roest optreden bij krasschade en deukschade waardoor u er nog slechter voor staat. U krijgt er immers gratis lakschade bij. Schade kan ook gaan scheuren.

kosten van autoschade

lakschade

De kosten van autoschade door lakschade van maximaal 2 centimeter vallen tussen de €100,- en de €150,- als de autogarage De Kwakel de schade met spotrepair De Kwakel kan herstellen. Spotrepair is het plaatselijk bijspuiten van schade. In dit geval herstelt de schadehersteller de autoschade plaatselijk, grondt hij dit en past hij dus spotrepair toe. Het is ook mogelijk dat de autoschade niet met spotrepair te repareren is. Dit kan meerdere redenen hebben: de locatie is niet geschikt door het materiaal of een hoek, de autoschade is te groot of het heeft simpelweg geen nut. Het schadebedrijf moet dan het auto-onderdeel demonteren, repareren, de auto spuiten en het onderdeel remonteren door spotrepair De Kwakel.

zo werkt dat: “spotrepair”

Een krasje of zelfs een deukje onzichtbaar herstellen. Zodat je leaseauto weer als nieuw is. Met ‘uitdeuken zonder spuiten’ bijvoorbeeld, ook wel ‘spotrepair’ genoemd. Je weet dat het bestaat. Maar hoe wérkt het precies?

Heldere demo in 6 stappen
Spotrepair is, zo lang de lak niet is beschadigd, behoorlijk eenvoudig. Een heldere demo in 6 stappen. Kijkt u mee?

Stap 1: Controle
Eerst kijkt de reparateur tegen het licht van een speciale lamp in waar de eventuele deukjes precies zitten, en markeert deze met een stift. Deukjes op de hardere delen, zoals de dakranden, worden anders behandeld dan die op de ‘zachtere’ delen.

Stap 2: Op de hardere delen: uittrekken!
Hagel ontziet soms geen enkel dak. Zelfs hardere delen van de auto, zoals de randen van het dak, ontkomen er niet aan. Om deze putjes weer in het gelid te krijgen, lijmt de reparateur een plastic dopje op de plek vast . Vervolgens maakt hij er een speciale trekstaaf aan vast en trekt daarmee heel voorzichtig het deukje eruit.

Stap 3: Opgelost!
Het gelijmde dopje wordt losgeweekt met een lijmoplosser die niet schadelijk is voor de lak (pure alcohol). Daarna worden met een bol hamertje eventueel te hoog opgetrokken delen gladgestreken en er niks meer is te zien van de deuk.

Stap 4: Zachtere delen: uitduwen!
Dak en deuren zijn aan de buitenkant voorzien van zachter plaatwerk, met name om gewicht te besparen. Dit vraagt om ander gereedschap en een andere werkwijze: uitduwen in plaats van uittrekken. Eerst wordt de zijkant beschermd met een kussen. Om te voorkomen dat er nieuwe deuken ontstaan als er aan de auto wordt gewerkt.

Stap 5: Hemel- en deurbekleding
Afhankelijk van waar de deuken zich bevinden, moet soms een stukje hemel- of deurbekleding worden losgemaakt. Soms kan het ook via het portierraam. Voor dit werk is een L-vormige haak nodig, met een klein bolletje op het uiteinde.

Stap 6: Zachtjes masseren
Om het raam te beschermen en om druk te kunnen uitoefenen aan de achterkant van de deuk, wordt eerst een metalen plaat voor het portierraam geschoven . Daarna gaat de L-vormige haak naar binnen en masseert de reparateur de plek langzaam vanaf de achterzijde totdat deze weer helemaal glad is.

Uw leaseauto weer helemaal strak
Al met al een klusje dat met de juiste vakkennis en gereedschappen in no-time klaar is. Heeft u deukjes en putjes in uw auto? Rijd er dan niet langer mee rond. Autogarage De Kwakel vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de eventuele kosten (eigen risico) van uitdeuken zonder spuiten.

Zelf doen?
En let op: don’t try this at home! Het vlekkeloos herstellen van krasjes en deukjes vereist de juiste kennis én speciaal gereedschap laat het doen door spotrepair De Kwakel.

scheurschade

De kosten van autoschade zijn wat hoger bij scheurschade. Het autoschadebedrijf De Kwakel lijmt de scheur, zet het strak, grondt de schade en lakt de scheur af. Dit kost rond de €195,-.

deukschade

Bij een auto uitdeuken zijn de kosten van autoschade vergelijkbaar met lakschade via spotrepair als de techniek uitdeuken zonder spuiten wordt toegepast. Beide methodes vallen onder smartrepair en houden in dat de schadehersteller de schade lokaal aanpakt, zonder de- en montage. Met uitdeuken zonder spuiten mag de autoschade maximaal de grootte van een twee-euromunt zijn en herstelt het autoschadebedrijf De Kwakel de autoschade voor €100.- tot €150,-.

schaafschade of schampschade

Soms gebeurt het wel dat u met uw rechter- of linkervoorkant iets raakt, of zelf geraakt wordt en dan wilt u ook wel weten wat de kosten voor autoschade zijn. Denk aan parkeerschade door uzelf of door een andere auto. Schade op ongeveer 10 centimeter oppervlakkige diepte, dat wil zeggen maximaal twee millimeter diep, zal met het lokaal bijspuiten rond de €125,- tot €150,- kosten. Is de schade echter dieper, zo rond een halve centimeter, rekent u dan rond de €400,-. Zulke schades komen meestal niet voor door natuurlijke oorzaken. Het gaat hier meestal om vandalisme. Kom nu naar autoschadebedrijf De Kwakel.

krasschade

De lijn doortrekkend, is vandalisme een onfortuinlijke oorzaak van kosten van autoschade bij autogarage De Kwakel. Reken per 10 centimeter schade die een diepte heeft van een of twee millimeter ongeveer €180,-. Per millimeter diepte extra betaalt u bij autogarage De Kwakel 10 euro meer per 10 centimeter.

Kosten van autoschade staan nooit vast

De bovenstaande getallen zijn gemiddelden en indicaties over de kosten van autoschade. Deze prijzen staan nooit vast en worden bepaald door verschillende factoren van autoschadebedrijf De Kwakel. Daarom is het altijd beter als u een op u afgestemde schadecalculatie ontvangt om een goed beeld over de kosten te krijgen. Upload foto’s van uw schade met een beschrijving en ontvang calculaties van kwaliteitherstellers.

online schade melden

ik heb schade, wat nu?

Schade aan uw auto is nooit leuk. Wij staan voor u klaar om uw schade zo efficiënt mogelijk te herstellen.

Of het nu gaat om een deuk, kras, ruit of andere schade die gerepareerd moet worden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

hoe meld ik mijn schade bij autogarage De Kwakel?

 • Vul het online schadeformulier
 • Bel ons 0252-674 956
 • Rij even bij ons langs. (Hugo de Vriesstraat 36, Nieuw Vennep)
 • Kleine deuk of lakschade? Stuur ons een What’sApp 06-54294521

schadeherstel auto De Kwakel, hoe werkt dat?

 1. Maak een afspraak
 2. Beoordeling van de schade
 3. Herstellen de schade
 4. U rijdt weer in een schadevrije auto
 5. Wij verzorgen de administratieve afhandeling

waarom kiezen voor ons?

Uw voordelen;

Haal- en brengservice
 Gratis vervangend vervoer*
Kosteloos hulp bij administratieve afhandeling
Persoonlijke aandacht
7 jaar garantie

Kwaliteit is een keuze.

 

waarom uw autoruit laten repareren?

Wanneer u een sterretje in de Autoruit heeft, is het verstandig dit te laten repareren door Autoruit service De Kwakel. Dit voorkomt dat de ster verandert in een scheur. Want bij een scheur in de voorruit moet deze worden vervangen. En een sterreparatie is vaak al binnen 30 minuten voor elkaar.

Beoordeel eerst zelf de schade voordat u een afspraak maakt.

5 belangrijkste redenen om ruitschade te laten uitvoeren bij schade reparatie De Kwakel

Er zijn nog meer redenen waarom het van belang is het sterretje te laten repareren.

1- een sterretje kan ieder moment barsten

Een sterretje in de voorruit kan ieder moment in een barst veranderen, meestal wanneer u er niet op rekent. Wanneer dit gebeurt terwijl u rijdt, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Een beschadiging in de voorruit heeft grote invloed op de veiligheid van de berijder en zijn passagiers. Vraag schade reparatie De Kwakel om advies.

Uw voorruit draagt voor gemiddeld 30% bij aan de structurele sterkte van de auto. De passagiersairbag vertrouwt voor ondersteuning op de voorruit wanneer de airbag wordt geactiveerd. Wanneer een sterretje wordt gerepareerd, is uw voorruit net zo sterk als voor de schade.

2- voorruit repareren is tijdsbesparing

Het duurt slechts 30 minuten. Een sterretje repareren is sneller dan een hele voorruit vervangen. Autoruit service De Kwakel repareren we een sterretje in de voorruit binnen 30 minuten.

U kunt het sterretje laten repareren bij een van de Autoruit service De Kwakel of u kunt een van onze service monteurs langs laten komen, bij u thuis, op het werk of ergens anders.

3- geld besparen

Een HPX4®-ruitreparatie is meestal zonder kosten voor u. Wanneer u verzekerd bent voor ruitschade, kan Autoschadeherstel De Kwakel uw voorruit meestal zonder kosten voor u repareren.

4- voorruitschade kan ervoor zorgen dat uw auto niet apk wordt goedgekeurd

Wanneer een sterretje in de voorruit in het gezichtsveld van de bestuurder zit en groter is dan 20 mm, is er een risico dat uw auto niet APK wordt goedgekeurd.

5- hpx4®-voorruitreparatie zonder zorgen

reparatie banden

Bandenservice De Kwakel verzorgt vakkundige reparaties van lekke en beschadigde banden. Wij repareren autobanden op twee verschillende manieren: van buiten door middel van prop schieten of van binnen met een plug-pleistercombinatie. Bij Bandenservice bent u altijd verzekerd van een snelle autoband reparatie en een persoonlijke service.

Lekke band plakken €25,-

U vindt Bandenservice De Kwakel. Vanuit alle delen van Haarlem is onze vestiging goed bereikbaar; maar wij hebben ook veel vaste klanten in omringende woonplaatsen als Hoofddorp, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Vijfhuizen.

Banden plakken

Reparatie van banden door middel van prop schieten verzorgen wij alleen voor caravans en aanhangers. Deze methode van autoband reparatie is alleen mogelijk als er eigenlijk nog geen lek is en u niet met de zachte band heeft gereden. Heeft u toch met de lekke band gereden, ook al is het maar voor enkele meters, dan is de band waarschijnlijk beschadigd en heeft u grote kans op een klapband. In een dergelijk geval is het noodzakelijk om de band van binnenuit te repareren. Dit kan bij schade reparatie De Kwakel.

Banden repareren prop €10,-

Reparatie van binnenuit

Bij autoband reparatie van binnenuit wordt gebruik gemaakt van een plug-pleistercombinatie. Bij een reparatie van binnenuit gaan onze vakkundige medewerkers van Bandenservice De Kwakel als volgt te werk:

 • De lekkage wordt opgezocht en gemarkeerd.
 • De band wordt van de velg gehaald.
 • De band wordt van binnen gecontroleerd op beschadigingen en op zogenaamde “olifantenhuid” (plekken waar de band dubbel is geknikt) door het rijden op een te zachte band.
 • De veroorzaker van de lekkage (bijvoorbeeld een spijker) wordt uit de band verwijderd.
 • Het gaatje wordt zuiver rond gemaakt met een frees.
 • De binnenkant van de band wordt iets ruw gemaakt rondom het gat
 • Er wordt een “lijm” op de lekkage gesmeerd ter grote van de pleister, dit moet enkele minuten drogen
 • De plug-pleister combinatie wordt van binnenuit door het gat gestoken, en daarna vanaf buiten aangetrokken, zodat de pleister op de lijm komt.
 • De pleister wordt goed aangerold en het uitstekende deel van de plug wordt afgeknipt.
 • De reparatie is hiermee klaar en de band kan direct gemonteerd worden.
 • De band wordt opgepompt tot de juiste spanning, gebalanceerd en terug onder de auto geplaatst.

 

auto wassen zonder krassen!

Onze Carwash De Kwakel met persoonlijke service is niet alleen geschikt voor personenauto’s, maar ook voor bestelauto’s en busjes. Wij bieden daarvoor een totaal pakket en maken gebruik van de nieuwste technieken om krassen te voorkomen.

Bij Carwash De Kwakel worden auto’s niet behandeld met borstels maar met het SofTecs wasmateriaal lappen. Wij hebben vier wasprogramma’s  die variëren van 6,50 euro tot 12,50. Uw auto wordt eerst voorgewassen waarbij ook de wielen gereinigd worden. Daarna wordt uw auto in de wasstraat behandeld met actiefschuim en het ShineTecs Polish programma. Na afloop wordt de auto met persoonlijke service nog nagedroogd

Extra beschermende glans
Met het ShineTecs Polish programma krijgt de auto een porievullende beschermende hoogglanslaag. Daardoor gaat de auto prachtig glimmen en dat wordt nog duidelijker zichtbaar na een paar wasbeurten. Door de ShineTecs beschermlaag wordt vuil en water afgestoten.

De lappen, waarmee de auto schoongemaakt wordt (SoftTecs), nemen geen vocht op en dus ook geen vuile deeltjes die krassen kunnen veroorzaken. Het is bij Carwash De Kwakel echt  auto wassen zonder krassen.

Na het auto wassen mag men gratis gebruik maken van de mobiele stofzuiger.

Openingstijden carwash:

Maandag t/m vrijdag: 07.30 – 17.30 uur
Zaterdag:                   09.00 – 12.30 uur

 

alles over apk

wat is apk ?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

wanneer moet uw auto gekeurd worden?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK De Kwakel is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór of op deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd
Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens online raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd
Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in het schema hieronder zien wanneer het voor het eerst voor APK gekeurd moet worden.

Wijziging brandstof
Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de APK-frequentie. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de frequentie verandert dan van 4-2-2-1 naar 3-1-1-1.

hoe vaak apk keuren?

Drie of vier jaar (zie tabel hieronder) nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Personenauto’s en
lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500
kg)
Brandstof Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna
twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met
elektrisch)
Eerste APK na 3 jaar, daarna
elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1
januari 2005
Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna
elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

Voor zware voertuigen (> 3.500 kg) geldt een jaarlijkse keuringsplicht (datum eerste toelating na 1 januari 1960).

keuren tot twee maanden vooraf

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren bij APK De Kwakel. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. De vervaldatum van de APK-keuring kunt u vinden via de website van de RDW.

wat is ‘datum eerste toelating’?

De eerste inschrijvingsdatum is de datum waarop het kentekenbewijs is afgegeven. Tenzij bij de rubriek ‘bijzonderheden’ een andere datum staat vermeld. Zoals bij kentekenbewijzen van na 1 april 1999 waarop ‘datum eerste toelating’ en ‘datum eerste afgifte Nederland’ staat vermeld.

speciale voertuigen wanneer keuren?

Taxi, ambulance, bus en voertuigen voor vervoer van gevaarlijke stoffen Elk jaar APK

hoe voorkom ik een bekeuring voor een verlopen apk-keuring?

Het is niet mogelijk uitstel te verlenen voor de APK-keuring. Als u niet aan de keuringsplicht kunt of wilt voldoen, heeft u de mogelijkheid de geldigheid van het kentekenbewijs te laten schorsen op het postkantoor. Hieraan is echter de uitdrukkelijke voorwaarde verbonden dat u gedurende die periode met de auto geen gebruik mag maken van de openbare weg. Dit betreft zowel het staan als het rijden op de openbare weg. Tijdens zo’n schorsing heeft u een vrijstelling voor dat voertuig voor het nakomen van de voertuiggebonden verplichtingen. Eén daarvan is de APK-keuringsplicht. Als de schorsing afloopt moet u weer aan alle verplichtingen voldoen, dus ook aan de APK. Laat uw voertuig keuren vlak voordat de schorsing afloopt. U mag met het geschorste voertuig van de openbare weg gebruik maken om naar de keuring te gaan. Zorg er wel voor dat het voertuig op dat moment verzekerd is.

wat wordt gecontroleerd?

Bij de APK De Kwakel let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

 • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitlaatgassen
 • Algemeen: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Andere belangrijke punten:

kentekenplaten

Op het voertuig moeten de juiste kentekenplaten zitten. Gebleken is dat kentekenplaten soms verdwijnen. Dit kan gebeuren door diefstal. Een andere mogelijkheid is verlies, aangezien veel kentekenplaten in houders geklemd zitten en niet op de auto zijn vastgeschroefd. De RDW adviseert iedere voertuigbezitter de kentekenplaten goed vast te schroeven of vast te plakken met dubbelzijdig tape. De duplicaatcode van het kentekenbewijs moet overeenkomen met de duplicaatcode op de kentekenplaat.

roetmeting

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

viergasmeting

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

meer weten?

Uitgebreide informatie over voertuigtechnische eisen bij APK vindt u oude website van de RDW.

waar kunt u uw auto apk laten keuren?

U kunt uw voertuig APK laten keuren bij APK De Kwakel garagebedrijven en keuringsstations in De Kwakel die door de RDW zijn erkend. Een erkend bedrijf of keuringsstation herkent u aan de stickers zoals hieronder staan afgebeeld:

controle door rdw

De RDW controleert deze bedrijven regelmatig. Daarnaast controleert de RDW steekproefsgewijs of de keuring goed is uitgevoerd. Jaarlijks controleert de RDW zo’n 200.000 voertuigen. Dat is 3 procent van het aantal voertuigen dat ieder jaar wordt gekeurd. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

wie mag het voertuig laten keuren?

Het maakt niet uit wie met het voertuig naar de APK-keuring gaat. Diegene moet wel het originele Voertuigbewijs/ kentekenbewijs deel I meenemen.

wat kost een apk?

De wet geeft geen vaste minimum- of maximumprijs voor de keuring. De APK kan deel uitmaken van een onderhoudsbeurt of apart uitgevoerd worden. APK Besseling verricht geen onderhoud of reparaties. U betaalt dus alleen voor de onafhankelijke keuring. Voor tarieven zie het menu elders op deze site.

het keuringsrapport

Als uw voertuig is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van het voertuig. Zorg dat u het keuringsrapport altijd krijgt. U hebt dit rapport nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet u tijdens het gebruik van het voertuig bij u hebben. De politie kan er om vragen. Sinds 1 maart 2000 moet de keurmeester op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten aangeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw voertuig leiden maar die u wel binnen afzienbare tijd moet vervangen of repareren.

verplicht meewerken aan de steekproef

Het kan gebeuren dat uw voertuig geselecteerd is voor een steekproef. Uw voertuig moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw voertuig moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw voertuig meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport. De eventuele goedkeuring van uw voertuig wordt dan ingetrokken en de RDW mag daarna alleen de nieuwe APK De Kwakel verrichten. U kunt dus niet meer terecht bij het bedrijf dat de keuring heeft verricht, maar u moet dan een afspraak maken bij één van de keuringsstations van de RDW.

bent u het niet eens met het resultaat van de keuring?

Als u vindt dat uw voertuig ten onrechte is goed- of afgekeurd en u komt er met de betreffende APK-instantie niet uit, dan kunt u bij de RDW een herkeuring aanvragen. De behandeling van een dergelijke aanvraag kost € 45,-. U krijgt dit bedrag terug als uw voertuig inderdaad onterecht is goed- of afgekeurd. U heeft altijd een keuringsrapport nodig om in beroep te kunnen gaan. Vraag hier dus om bij het bedrijf.

Bent u het niet eens met de afkeuring van uw voertuig dan moet u meteen ná de keuring in beroep gaan bij het regiokantoor van de RDW waaronder de keuringsinstantie valt. U mag het voertuig niet verplaatsen en intussen geen reparaties (laten) verrichten. De herkeuring vindt nog dezelfde dag plaats.

Heeft u in een later stadium bezwaar tegen de APK-keuring van uw voertuig dan kunt u dit gedurende de geldigheid van het keuringsrapport schriftelijk melden bij een van de RDW- regiokantoren. Er vindt dan een herkeuring plaats. Het is echter wel moeilijk om na verloop van tijd vast te stellen of de APK juist is verricht. Immers, hoe langer de termijn is, hoe moeilijker het wordt om te achterhalen of het voertuig op het moment van de oorspronkelijke keuring wel of niet aan de gestelde eisen voldeed. Het is daarom raadzaam in dergelijke gevallen eerst contact op te nemen met de garage waar uw voertuig is gekeurd.

apk-keuringsrapport kwijtgeraakt?

Als u uw APK-keuringsrapport kwijt bent, kunt u bij een RDW-keuringsstation of bij de klantenbalies van de RDW in Veendam en Zoetermeer tegen betaling een duplicaat keuringsrapport verkrijgen. Dit kan alleen als uw voertuig APK goedgekeurd was. Een afspraak maken is niet nodig. U moet hierbij wel het Voertuigbewijs overleggen. De kosten van een duplicaat APK-keuringsrapport bedragen € 15,00. Meer info: RDW

de nationale auto pas: verplichte registratie kilometerstand

Sinds 1 maart 1999 is registratie van de kilometerstand van uw auto een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas. De kilometerstand wordt niet alleen bij keuringen, maar ook bij onderhoud, reparaties of taxaties geregistreerd.
De kilometerstanden worden in de Nationale Auto Pas geregistreerd om fraude met kilometerstanden te voorkomen en daarmee bij te dragen aan een grotere zekerheid over gebruikte auto’s. Raadpleeg voor meer informatie: www.autopas.nl.

 

Klik hieronder om onze site te delen of klik hier om ons te volgen op facebook: Autoschadeherstel bedrijven Pagina

Voor autoschadeherstel bedrijven in andere steden kunt u de lijst hieronder bekijken:

Autoschadeherstel Aalsmeer
Autoschadeherstel Abbenes
Autoschadeherstel Alphen aan den Rijn
Autoschadeherstel Amsterdam
Autoschadeherstel Badhoevedorp
Autoschadeherstel Bennebroek
Autoschadeherstel Burgerveen
Autoschadeherstel Cruquius
Autoschadeherstel de Kwakel
Autoschadeherstel Haarlem
Autoschadeherstel Haarlemmermeer
Autoschadeherstel Heemstede
Autoschadeherstel Hillegom
Autoschadeherstel Hoofddorp
Autoschadeherstel Katwijk aan Zee
Autoschadeherstel Leiden
Autoschadeherstel Leimuiden
Autoschadeherstel Lijnden
Autoschadeherstel Lisse
Autoschadeherstel Mijdrecht
Autoschadeherstel Nieuw-Vennep
Autoschadeherstel Noordwijk
Autoschadeherstel Noordwijkerhout
Autoschadeherstel Oegstgeest
Autoschadeherstel Oude Wetering
Autoschadeherstel Rijsenhout
Autoschadeherstel Roelofarendsveen
Autoschadeherstel Ruigenhoek
Autoschadeherstel Sassenheim
Autoschadeherstel Schalkwijk
Autoschadeherstel Schiphol
Autoschadeherstel Schiphol-rijk
Autoschadeherstel Ter Aar
Autoschadeherstel Uithoorn
Autoschadeherstel Vijfhuizen
Autoschadeherstel Zandvoort
Autoschadeherstel Zwaanshoek

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin